bram_kleine_oranje_containerPMD staat voor Plastic verpakkingen, Metalen verpakkingen (blik) en Drankenkartons. Al ruim 70% van de huishoudens in Hoogeveen heeft een PMD-container. Door het gebruik van deze container is er in 2016 al ruim de helft meer PMD ingezameld in vergelijking met 2015! Dankzij de PMD-container heeft  u geen last meer van wegwaaiende of kapotgescheurde zakken en bespaart u ruimte.

Gratis PMD-container aanvragen
U kunt per huishouden één gratis PMD-container aanvragen bij Area. Heeft u hier niet voldoende aan dan kunt u één extra PMD-container gratis aanvragen. Dit kan door te bellen naar Area, telefoon (0591) 57 10 80 of door uw adresgegevens in te vullen op www.areareiniging.nl. Na uw aanvraag brengt Area de PMD-container zo snel mogelijk bij u thuis. U hoeft niet thuis te zijn op de dag van bezorging.

Wilt u geen extra container? Dan blijft u gewoon de plastic verpakkingen, metalen verpakkingen en drankenkartons in de doorzichtige zakken aan de straat zetten. U kunt de zakken ook tussentijds naar de PMD-container van de afvalsorteerstraat in uw winkelcentrum brengen.

Je kunt de zakken gratis ophalen bij:

  • de gemeentewinkel(Compagnieshuis), Raadhuisplein 24 Hoogeveen;
  • Kringloopbedrijf Het Goed, Kanaalweg 2 Hoogeveen;
  • de Milieustraat, De Vos van Steenwijklaan 75 Hoogeveen;
  • bestellen kan ook bij Area Reiniging, telefoon: 0591 57 10 80 of via de website www.areareiniging.nl